Marokkaanse Lamsstoofpot

Haal Marokko naar je eigen woonkamer met deze heerlijke lamsstoofpot bereidt op Marokkaanse wijze. Wij verkopen biologische olijfolie van hoge kwaliteit die perfect aansluit bij dit gerecht. Bekijk snel het recept.

Bereiding

  1. Was de aubergine, snijd hem in plakjes van 1 cm dik en laat 30 minuten uitlekken. Snij de uien in grove blokken. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de dadels overlangs door, verwijder de pit en snijd de dadels in blokjes.
  2. Verhit 4 soeplepels olie in een grote pan, bak de aubergine plakjes hierin aan beide kanten goudgeel en neem ze uit de pan. Voeg het lamspoulet toe en bak het vlees goudbruin. Bestrooi met peper en zou, voeg de uien en ½ dl water toe en sluit de pan.
  3. Stoof het vlees 20 minuten. Voeg dan de aubergine plakjes, de tomatenblokjes, de dadels, het citroensap, de kaneel en 2 dl water toe. Breng alles weer aan de kook en sluit de pan af, stoof zachtjes 1 uur.
  4. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan. Warm opdienen, vergezeld van rijst of brood.
Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 kleine uien
  • 2 vleestomaten
  • 8 dadels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gr lamspoelet
  • 1 soeplepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • peper, zout