20151010_Argan_14

Het Marokkaanse Goud

De productie en consumptie van Arganolie gaan ver terug in de geschiedenis. De Feniciërs (de inwoners van Fenicië dat ongeveer het huidige Libanon bestrijkt) waren zich rond het jaar 1219 al bewust van de kracht van Arganolie en Ibn Al Baythar, een arts uit Andalusie, schreef er in die tijd zelfs al een wetenschappelijk artikel over.

Gezichtverzorging met Arganolie

Gezichtsverzorging met Arganolie

Arganolie is erg goed voor de huid dankzij verschillende antioxidanten, vetzuren en een grote hoeveelheid aan vitamine E. In dit artikel bespreken we de voordelen van arganolie voor het gezicht. Lees dit artikel om weer te weten te komen over de voordelen van Arganolie voor het gezicht.

marrokaanselamsstoofpot

Marokkaanse Lamsstoofpot

Haal Marokko naar je eigen woonkamer met deze heerlijke lamsstoofpot bereidt op Marokkaanse wijze. Wij verkopen biologische olijfolie van hoge kwaliteit die perfect aansluit bij dit gerecht. Bekijk snel het recept.

Argan-Shampoo-en-Conditioner

Haarverzorging met Arganolie

Arganolie kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt er mee koken, masseren en het heeft ook nog eens vele cosmetische toepassingen. In dit artikel gaan wij in op wat arganolie kan betekenen voor jouw haar. Lees dit artikel en ontdek de kracht van Arganolie.AAa

Tapotement Massage

Tapotement Massage

Tapotement is een massagetechniek die vooral wordt toegepast in Zweden. Het bestaat uit krachtige korte ‘slagen’ over het lichaam. Deze techniek wordt meestal toegepast door het gebruik van de rand van de hand, het maken van een kom van de hand of de topjes van de vinger. Zeker aan te raden in combinatie met Arganolie!

Tajine met garnalen en courgettes

Tajine met garnalen en courgettes

Een tajine is een aardewerk stoofpot die veel gebruikt word in de Marokkaanse keuken. Een tajine bestaat uit een vuurvaste schaal met een puntdeksel. De schaal kan direct op het gas geplaatst worden en dient zo als “pan”. Pas wel op als je de tajine van het vuur haalt blijft deze nog lang warm en kan je dus niet met blote handen aanraken. Bekijk dit recept snel!

Still life of argan fruit and oil

Koken met Arganolie

De smaak van arganolie is een subtiele combinatie van sesam, warm vers gebakken brood en hazelnoten. Je kunt het ook met mate gebruiken in een saladedressing.De nootachtige smaak wordt door chef-koks over de hele wereld toegevoegd aan warme pasta, rijst, couscous, ijs, vers fruit en crème brulee. Lees snel verder en leer meer over de culinaire toepassingen van Arganolie!