Tapotement Massage

Tapotement Massage

Tapotement is een massagetechniek die vooral wordt toegepast in Zweden. Het bestaat uit krachtige korte ‘slagen’ over het lichaam. Deze techniek wordt meestal toegepast door het gebruik van de rand van de hand, het maken van een kom van de hand of de topjes van de vinger. Zeker aan te raden in combinatie met Arganolie!

Wat is een tapotement massage?

De term tapotement komt van het Franse woord ‘tapoter’, wat drummen of tappen betekent. Deze techniek is voornamelijk bedoeld om het zenuwstelsel aan te wakkeren, maar ook bedoeld om de spieren te ontspannen. Ook al klinkt de techniek misschien pijnlijk, dit is niet de bedoeling. Je zal van deze massagetechniek geen pijn ondervinden.

Om blauwe plekken te voorkomen wordt er niet te lang tapotement op dezelfde plek toegepast, hierna zal deze techniek worden afgewisseld met andere technieken zoals kneden en wrijven om zo de doorstroming van het bloed op gang te houden. Bekijk hiernaast de verschillende technieken.

Hakken
De eerste en meest bekende vorm van tapotement is het hakken met de zijkanten van de hand. Dit wordt of gedaan met een enkele hand, maar kan ook uitgevoerd worden met twee handen die om en om hakken. Soms wordt dit gedaan door beide handen samen te voegen, hierdoor kan meer druk worden uitgeoefend en is het minder vermoeiend voor degene die masseert.

Kommen
Bij het ‘kommen’ maakt de masseur een kom van zijn handen. De masseur brengt deze kom dan langzaam maar stevig neer op het lichaam. Dit geeft een zuigachtig gevoel voor degene die de massage ondergaat. Deze lichtere vorm van tapotement wordt vaak gebruikt tijdens lichte massages. De bedoeling van deze methode is om spieren onder stress te relaxeren.

Stompen
Stompen is een hardere vorm van tapotement. De masseur balt hierbij licht zijn vuisten en klopt hiermee op het lichaam. Deze methode wordt vaak afgewisseld met tappen, waarbij alleen de vingertoppen worden gebruikt om licht op de spieren te tikken. De afwisseling tussen het hardere stompen en het lichtere tappen is voor de persoon die wordt gemasseerd zeer aangenaam, alleen kost het voor de masseur veel energie. Wanneer de masseur deze methode veel gebruikt zal het voor hem minder tijd en energie kosten.

 

Gerelateerde producten